Traumatologia

Infiltracions d’Àcid Hialurònic

L’àcid hialurònic és una substància que el cos pot fabricar per si mateix. Està present de manera natural en l’organisme formant part del teixit conjuntiu en elements com el cartílag, els lligaments, els tendons, els ossos, etc.

L’objectiu de les infiltracions d’àcid hialurònic és alleujar símptomes com el dolor i la incapacitat funcional.

En les articulacions, el seu objectiu és recolzar la labor lubrificant del líquid articular, millorar la capacitat d’absorció d’impactes de l’articulació, nodrir les estructures internes del genoll (cartílag, meniscos, lligaments) i disminuir la inflamació i el dolor en les articulacions amb lubrificació deficient o amb pèrdua del cartílag articular

Factors De Creixement

Són un conjunt de proteïnes que es troben en el plasma sanguini i en les nostres plaquetes i desencadenen un efecte important en la regeneració dels teixits, la qual cosa provoca la generació de gots sanguinis i la migració de les cèl·lules als llocs en els quals és necessari que es produeixi aquesta regeneració.

La utilització dels propis factors de creixement serveix per reduir la inflamació, iniciar la formació de teixit nou, la cicatrització, la reparació de teixits, o la curació de lligaments, músculs, pell, etcètera.

Infiltració amb Corticoides

Una infiltració consisteix en la injecció d’un medicament en una articulació, una ferida, un teixit tou o un nervi, perquè actuï directament sobre la zona lesionada.​

En general s’utilitzen en processos inflamatoris localitzats dolorosos, amb l’objectiu d’alleujar el dolor de manera ràpida, recuperar mobilitat i accelerar el procés curativo de:

– Inflamacions articulessis agudes o cròniques, tipus artrosis, artritis, capsulitis o bursitis.

– Inflamació de teixits tous no infectats, tipus tenosinovitis, fascitis o neuritis de Morton.

– Insuficient resposta terapèutica a tractaments farmacològics sistémicos.