Medicina Interna

Holter T.A.

És un monitor que permet mesurar la tensió arterial durant 24 hores mitjançant un braçalet que va connectat a un gravador en el qual queden registrats les dades obtingudes per a la seva anàlisi posterior.

Para què s’utilitza?

S’utilitza per a l’estudi de pacients que puguin patir hipertensió arterial (xifres anormalment elevades de tensió arterial). Permet realitzar un seguiment dels pacients hipertensos i valorar la resposta a diferents tractaments antihipertensius o les seves possibles modificacions. Permet identificar caigudes brusques de tensió arterial en pacients que per exemple presenten síncopes de repetició.

Com es realitza l’estudi?

La prova és ambulatòria, és a dir, el Dr. col·loca el Holter en la mateixa consulta. El esfingomanómetro (en forma de maniguet) es col·loca al voltant d’un els braços, sota la roba; el gravador de petita grandària, sol col·locar-se sobre un cinturó o a l’interior d’una butxaca.

L’estudi es realitza de forma ambulatòria, per la qual cosa una vegada col·locat el Holter, el pacient vaig poder prosseguir amb la seva activitat diària habitual durant el període establert.

Holter Metabòlic

És un monitor que es col·loca en el tríceps del braç dret i permet un registre continu de variables fisiològiques i dades sobre l’activitat física.

Para què serveix?

Determina, entre altres paràmetres, la despesa d’energia total en quilocalories diàries, el nivell d’activitat física, detecta els estats de somni i altres paràmetres com el nombre de passos, la temperatura externa i la de la pell, conductivitat elèctrica, amb la finalitat de poder elaborar una DIETA PERSONALITZADA.