Obstetricia i Ginecologia
Ecografia Ginecològica i / Transvaginal
L’ecografia ginecològica és una tècnica d’exploració no invasiva que, mitjançant ultrasons, ens permet visualitzar els genitals interns de la dona.
Ecografia Obstètrica
L’ecografia obstètrica és un mètode mèdic usat per determinar la presència d’embaràs i conèixer les condicions de l’embrió o fetus, així com de la placenta, l’úter, coll de l’úter i líquid amniòtic.
Ecografia Mamària
La ecografia permet l’estudi diferencial de nòduls o tumors que pot palpar el ginecòleg en l’exploració clínica o que es visualitzen en la mamografia.
Ecografia Morfològica de les 20 Setmanes
La ecografia morfològica, que es realitza en el segon trimestre de l’embaràs, a les 20 setmanes de gestació, serveix per valorar l’estructura del fetus i la seva biometria (la seva forma i les seves proporcions), per conèixer si el bebè s’està desenvolupant amb normalitat, així com per excloure malformacions.
Condilomas Vulvars i Vaginals
Les berrugues genitals o condilomes són un dels tipus més comuns d’infeccions de transmissió sexual. El tractament a seguir és l’ exèresis per electrocoagulació.
Biopsia de Mama
La punció-aspiració amb agulla fina (PAAF) és una prova poc invasiva que permet obtenir mostres cel·lulars d’òrgans i nòduls per determinar el seu origen o possible malignitat, evitant biòpsies obertes.
Inserció i Retirada de Diu
És un petit dispositiu intrauterí de plàstic amb forma de T utilitzat com a anticonceptiu. S’insereix en l’úter per prevenir embarassos. És durador (de 3 a 5 anys), reversible (retorna el teu nivell de fertilitat) i un dels mètodes anticonceptius més eficaços que existeixen.
L’hormona que allibera gradualment en l’úter actua localment de diverses formes:
• Espessint el moc del canal cervical, la qual cosa dificulta el pas dels espermatozoides.
• Suprimint el moviment normal dels espermatozoides i la seva funció a l’interior de l’úter, prevenint la fecundació.
• Reduint el creixement del revestiment intern de l’úter, la qual cosa redueix el sagnat menstrual tant en quantitat com en durada.
Implantació i Retirada d’Implanon
És una vareta petita i prima de la grandària d’un llumí. L’implant allibera hormones en l’organisme que prevenen l’embaràs. El metge col·loca l’implant en el braç i est proporciona protecció contra embarassos per un període de fins a 4 anys.
Les hormones de l’implant eviten l’embaràs de dues maneres:
• La progestina espesseix el moc en el coll uterí, la qual cosa prevé que l’espermatozoide nedi fins al teu òvul i pugui fecundar-ho.
• A més, la progestina evita que els òvuls surtin dels ovaris (el que es coneix com a ovulació), per tant, no hi ha òvuls per fertilitzar.